Областна администрация подкрепя проекта „EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя“

Публикувана на 18 Септември 2018

За трета поредна година Областна администрация Кърджали се присъединява към инициативата „Операция „Европейски ден без загинали на пътя“  в рамките на седмицата на мобилността /16-22 септември/.

Амбицията на проекта EDWARD, по идея на Евромрежата на службите на пътна полиция - ТИСПОЛ, е ограничаване до минимум  на жертвите от ПТП, насърчаване на физическата активност и движението без автомобили, а конкретната цел – на 19 септември 2018 г да няма загинали при катастрофи. В тази връзка областният управител Никола Чанев призовава кърджалийци да спазват правилата за безопасност на пътя и да не поемат рискове, застрашаващи техния живот и сигурност, както и сигурността на останалите водачи и пешеходци, и по възможност в Седмицата на мобилността да заменят шофирането с ходене пеш или придвижване с велосипед. По настояване на Чанев на кръстовището пред съда ще дежури пътен патрул. Заради пренасочването на стотици ученици от СУ „Отец Паисий“ съм сградата на ПГ по строителство в началото на новата учебна година, родители сигнализираха, че кръстовището е свръхнатоварено и децата се боят да пресичат. „Разчитам органите на КАТ да засилят контролната дейност, а водачите по бул. „Беломорски“ да са максимално внимателни към децата в името на крайната цел – нула жертви при пътни инциденти “, изтъкна Чанев.  Областният управител призовата гражданите и институциите в Кърджали да подкрепят проекта „EDWARD 2018“ като направят обещание за безопасност на пътя като попълнят формуляра на адрес: https://projectedward.eu/bg/.  В рамките на инициативата ТИСПОЛ организира тематичен фотоконкурс. Снимки могат да бъдат изпращани до 19 октомври на адрес: . Отличените творби ще бъдат представени от Европейската комисия.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Информация за граждани и юридически лица относно приемането на електронни документи подписани с КЕП от ОА Кърджали

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

ПРОУЧВАНЕ на потребностите на работодатели от работна сила в област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай