Областна администрация подкрепя проекта „EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя“

Публикувана на 18 Септември 2018

За трета поредна година Областна администрация Кърджали се присъединява към инициативата „Операция „Европейски ден без загинали на пътя“  в рамките на седмицата на мобилността /16-22 септември/.

Амбицията на проекта EDWARD, по идея на Евромрежата на службите на пътна полиция - ТИСПОЛ, е ограничаване до минимум  на жертвите от ПТП, насърчаване на физическата активност и движението без автомобили, а конкретната цел – на 19 септември 2018 г да няма загинали при катастрофи. В тази връзка областният управител Никола Чанев призовава кърджалийци да спазват правилата за безопасност на пътя и да не поемат рискове, застрашаващи техния живот и сигурност, както и сигурността на останалите водачи и пешеходци, и по възможност в Седмицата на мобилността да заменят шофирането с ходене пеш или придвижване с велосипед. По настояване на Чанев на кръстовището пред съда ще дежури пътен патрул. Заради пренасочването на стотици ученици от СУ „Отец Паисий“ съм сградата на ПГ по строителство в началото на новата учебна година, родители сигнализираха, че кръстовището е свръхнатоварено и децата се боят да пресичат. „Разчитам органите на КАТ да засилят контролната дейност, а водачите по бул. „Беломорски“ да са максимално внимателни към децата в името на крайната цел – нула жертви при пътни инциденти “, изтъкна Чанев.  Областният управител призовата гражданите и институциите в Кърджали да подкрепят проекта „EDWARD 2018“ като направят обещание за безопасност на пътя като попълнят формуляра на адрес: https://projectedward.eu/bg/.  В рамките на инициативата ТИСПОЛ организира тематичен фотоконкурс. Снимки могат да бъдат изпращани до 19 октомври на адрес: . Отличените творби ще бъдат представени от Европейската комисия.

Административен контрол на решенията на общинските съвети от област Кърджали

Решения на общински съвети

Прегледай

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

АНКЕТА ЗА РАБОТОДАТЕЛИ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Плановe на новообразуваните имоти по §4к от ПЗР на ЗСПЗЗ

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай