Премиерът Борисов откри трети завод на холдинга „Теклас” в Кърджали

Публикувана на 15 Май 2016

IMG 1452

Премиерът Бойко Борисов откри новия трети завод на „Теклас България" в Кърджали, заедно със собственика на холдинга Раул Данон и посланика на Република Турция у нас Н.Пр.Сюлейман Гьокче. Официални гости на церемонията бяха министърът на транспорта Ивайло Московски, областният управител Илия Илиев, кметът Хасан Азис, депутатът Ердинч Хайрула, генералният директор на „Теклас" Неби Анъл. „ Спомням си като вчера, когато преди пет години открихме втория завод в България заедно с премиера Борисов и човека положил началото на холдинга „Теклас" – моят баща Мордо Данон. Тогава Вие, господин Борисов, помолихте г-н Данон да изгради и трети завод, а вие обещахте завършването на автомагистрала „Марица".

Прочети още...
 

Заместник областният управител Румен Младенов участва в заседание на Консултативния съвет по тютюна

Публикувана на 14 Май 2016

obshtiqt-paket-za-premirane-na-tyutyuna-shte-

94 млн лева от бюджета осигури правителството за премиране на тютюнопроизводителите по схемата за преходна национална помощ, необвързана с производство, за кампания 2015. Средствата бяха гласувани на проведеното вчера заседание на Консултативния съвет по тютюна, в което участва, като негов член, и заместник областният управител Румен Младенов.

Прочети още...
 

От 16 май възстановят 24-часовото полицейско дежурство на КПП „Чилик“

Публикувана на 13 Май 2016

От понеделник, 16 май, се възстановява 24-часовото дежурство на полицейския пост на КПП „Чилик". Решението е на ръководството на ОД на МВР-Кърджали и бе взето по настояване на областния управител Илия Илиев след последното тежко произшествие, при което катастрофира ТИР, нарушил забраната за влизане на товарни коли над 15 тона в областния център. Проведена бе среща между Илиев и областния директор на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, на която бяха обсъдени комплексни мерки за повишаване на сигурността по пътища в областта с оглед на наближаващия летен сезон, през който движението на автомобили се увеличава многократно заради преминаващия туристически поток към Република Гърция.

 

Областният управител поздрави юбилярите от „Нов живот”

Публикувана на 12 Май 2016

IMG 20160512 142635

Областният управител Илия Илиев поздрави юбилярите от вестник „Нов живот", които вече 60 години са на гребена на вълната в новинарството и са запечатали в снимки и репортажи най-значимите събития в Източните Родопи през последния половин век. Илиев пожела на екипа здраве и удовлетворение от добре свършената работа, обективност и творческо дълголетие. Тържеството за рождения ден на вестника се състоя във фоайето на театъра, където бе открита документалната изложба „Нов живот и времето". Тя съдържа хронологията на вестника през годините, включително копие на първия му брой от 1 януари 1956 г. Празникът бе под надслов „Нов живот и приятели", тъй като по думите на главния му редактор Иван Бунков, нито едно издание не може да просъществува без приятели и много от тях - представители на местната и държавната власт, бивши и настоящи журналисти, общественици, културни деятели, политици и бизнесмени уважиха честването, чиито съорганизатори са Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров", музея и Филиала на Пловдивския университет „Любен Каравелов".

Прочети още...
 

Инициативата „Да изчистим България заедно” стартира официално с национална среща на партньорите

Публикувана на 12 Май 2016

IMG 20160511 145456

Областният управител Илия Илиев и екип на областната администрация участваха в първата национална среща на партньорите в кампанията „Да изчистим България заедно" – най-мащабната доброволческа акция у нас. Тя се проведе в университетската
ботаническа градина в София, а сред официалните гости бяха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и заместник министърът на земеделието доц. Георги Костов. Лицата на bTV заедно с представители на областните администрации и общините, неправителствения сектор, бизнеса и медиите дадоха старт на поредното издание на голямото чистене, което ще се състои на 4 юни. 20% от редовните участници са повишили активността си в инициативата от старта й до сега, стана ясно по време на срещата. С най-голям ръст са общините София и Варна, като тенденция на нарастване е отчетена на територията на 22 от 28 области у нас.

Прочети още...
 

Илия Илиев: 9 май трябва да ни сближава и обединява

Публикувана на 09 Май 2016

IMG 20160509 113431

С тържествени церемонии пред Паметната плоча на загиналите фронтоваци и пред Паметника на руския воин в Кърджали бяха отбелязани 71-та годишнина от края на Втората световна война и Денят на Европа. Областният управител Илия Илиев участва в честванията, поднасяйки венци и цветя на признателност пред паметта на жертвите и изказвайки личната си почит към малцината живи ветерани и потомците на покойните. Десетки родопчани са оставили костите си в боевете при Драва и в унгарската пуста и техните имена днес са изписани със златни букви върху камъка и в паметта на съвременниците. Народният представител Цвета Караянчева, заместник-кметът Иван Велев, лидери на политически партии, общественици, офицери от запаса и резерва, представители на патриотични организации и на руската общност се поклониха пред паметта на героите. Слово за историческата значимост на 9 май произнесе Ани Иванова, председател на Областния съвет на съюза на ветераните от войните.

Прочети още...
 

EVN стартира информационна кампания за либерализацията на енергийния пазар

Публикувана на 09 Май 2016

IMG 20160509 142742

Либерализацията на енергийния пазар и новите графици за отчитане и заплащане на електроенергията от потребителите обсъдиха областният управител Илия Илиев и регионалният мениджър на ЕВН – България Робърт Дик. Срещата бе част от информационната кампания на дружеството във връзка с излизането на свободния пазар и произтичащите от това промени. В разговорите участваха Калина Трифонова и Костадин Величков от УС на дружеството. „Всичко, което правим, е да улесним клиентите и да съкратим максимално срока между консумирането на тока и неговото заплащане, да се избегнат забавените плащания и да се ускори обмена на данни по веригата „мрежови оператор-доставчик-клиент", обясниха от ЕВН.

Прочети още...
 

Заместник областният управител Селвие Ахмед се включи в конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес

Публикувана на 28 Април 2016

konferencia oic

Заместник-областният управител Селвие Ахмед взе участие във форум на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г", който се проведе днес в конферентната зала на комплекс „Арпезос". Целта е популяризиране на новите практики, прилагани от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/, подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса и разработване на пакет от активни мерки за предприемачество.

Прочети още...
 
Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

За собственици на земеделски земи от област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай