Меморандум за разбирателство сключиха областната администрация и благотворителната организация „Надежда и домове за деца”

Публикувана на 25 Април 2016

Меморандум за разбирателство подписаха областният управител Илия Илиев и Георги Симеонов, изпълнителен директор на българския клон на международната благотворителна организация „Надежда и домове за децата", която работи за подобряване живота на подрастващите, лишени от родителска грижа или принудени да оцеляват в трудни условия. Вече 17 години организацията разработва устойчиви модели на семейна грижа в 10 държави от Източна Европа и Африка, насърчавайки закриването на домовете и замяната им с набор от превантивни и алтернативни услуги. У нас „Надежда и домове за децата"е регистрирана през 2011 г. и непрекъснато разширява териториалния си обхват. В партньорство с министерството на здравеопазването, Агенцията за закрила на децата и Социално подпомагане изпълнява програма за премахване на институционалната грижа и реформиране на медико-социалните услуги за деца от 0 до 3 години в повече от 20 български града.

Прочети още...
 

В СОУ „Владимир Димитров – Майстора” отбелязаха Световния ден на книгата

Публикувана на 22 Април 2016

SAM 2286

Първокласниците от СОУ „Владимир Димитров - Майстора" отбелязаха с литературно четене Световния ден на книгата – 23 април. Любознателните възпитаници на Ангелина Костова и Петя Стоянова донесоха любимите си книжки и показаха отлични четивни умения. Специален гост на тържеството им бе поетесата Вилдан Сефер, младши експерт „Образование, култура и младежки дейности" в областната администрация, която поздрави децата от името на областния управител Илия Илиев и им пожела още много незабравими срещи с хубавата книга, любопитство към света и възхита пред българското слово.

Прочети още...
 

Областният управител честити 80-годишния юбилей на волейболния ветеран Христо Замов

Публикувана на 21 Април 2016

IMG 20160421 111212

Областният управител Илия Илиев честити 80-годишния юбилей на Христо Замов, един от доайените на волейбола в Кърджали – дългогодишен състезател, треньор, организатор и ръководител, отдал 65 години от живота си на спорта. „В летописите на Кърджали вие ще останете като човек, допринесъл изключително много за спортната слава на града, заради хора като вас зала «Арпезос» продължава да се пълни с привърженици на волейбола», обърна се Илиев към ветерана. Честването бе по инициатива на волейболен клуб «Арда», а юбилярът получи цветя, плакети, почетни знаци и много лични подаръци от федерацията, от държавната и местната власт, от Българския спортен съюз, от младите играчи на «Арда» и от многобройните си приятели-ветерани.

Прочети още...
 

Министър Николина Ангелкова: Кърджали е във фокуса на туристическата реклама

Публикувана на 19 Април 2016

IMG 1242

Основната ни цел е да превърнем България и Кърджали в целогодишна туристическа дестинация, като приоритетни през тази година ще бъдат културно-историческият туризъм и СПА-туризмът. За такива области, каквато е Кърджали, те могат да бъдат движеща сила на икономиката. Това посочи на работна среща в Кърджали по проблемите на бранша министърът на туризма Николина Ангелкова, която е родом от града край Арда. Домакин на форума бе областният управител Илия Илиев, присъства и народният представител Цвета Караянчева. Страната ни е разделена на 8 културно-исторически дестинации и Кърджали попада в една от тях, наречена „Магията на Източните Родопи", за която предстои да се разработят брошури и туристически карти и тече кампания по поставяне на билбордове. Вече има такива в Бургас и Русе, насочващи туристи към Кърджали.

Прочети още...
 

Открит урок по военно дело се състоя в средношколския център край Широко поле

Публикувана на 14 Април 2016

IMG 20160414 132037

Областният управител Илия Илиев присъства на открит урок по военно дело на полигона край Широко поле. В него се включиха десетокласници от професионалните гимназии по електроника и електротехника и по селско и горско стопанство. Проявата бе организирана от Военното окръжие и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в рамките на учебната дисциплина „Подготовка на страната за отбрана". Илиев приветства инициаторите на събитието за приноса им в патриотичното възпитание на подрастващите и амбицията им да популяризират армейската служба сред младите хора и успехите на българската войска, която няма нито едно пленено знаме.

Прочети още...
 

Обсъждат Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорския район

Публикувана на 13 Април 2016

IMG 20160413 111258

Заместник областният управител Румен Младенов откри работна среща за обсъждане на Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорския район с фокус върху долното течение на р. Арда. Форумът бе организиран от Басейнова дирекция Пловдив и се проведе в зала 301 на областната администрация. Планът за управление на речните басейни /ПУРБ/ има 6-годишен цикъл на действие - от 2016 до 2021 г и освен междинен преглед и оценка на текущите проблеми, съдържа и програма от мерки за постигане и запазване доброто състояние на повърхностните и подземните води и свързаните с тях екосистеми. Той е основен инструмент за управление на водите, който прилага единен подход във всички страни-членки на ЕС.

Прочети още...
 

Областната епизоотична комисия заседава във връзка с огнище на зараза в Гърция

Публикувана на 12 Април 2016

IMG 1010

Областната епизоотична комисия, ръководена от заместник областния управител Селвие Ахмед, заседава днес във връзка с констатирани огнища на заболяването заразен нодуларен дерматит в префектура Серес, Република Гърция. Болестта е силно заразна, с летален изход, засяга едрите преживни животни и причинява сериозни икономически загуби. Вирусът е изключително устойчив, пренася се от кърлежи, мухи и комари или чрез директен контакт. Клиничните признаци са треска, подуване и гнойни отоци по кожата на говедата, най-вече млекодайните породи. Стопаните в пограничните райони да са нащрек и при най-малкото съмнение да търсят съдействие от ветеринарните лекари, предупреди д-р Хаджъ от областната дирекция на БАБХ.

Прочети още...
 

Вицепрезидентът Маргарита Попова и областният управител обсъдиха актуални обществено-политически теми

Публикувана на 11 Април 2016

IMG 0985

Вицепрезидентът Маргарита Попова се срещна с областния управител Илия Илиев в неговия кабинет по време на визитата си в Кърджали. Двамата разговаряха по актуални обществено-политически теми, сред които бежанската криза, потока от мигранти към Балканите и риска за пограничните райони, eвропейската солидарност и новите измерения на толерантността. Попова окачестви като скандално изявлението на турския депутат Самир Ялчън на учредителния конгрес на партия ДОСТ, че „където и да се говори на турски език, това място е част от нашата родина" и заяви, че е очаквала Външно министерство да реагира на думите му.

Прочети още...
 
Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

За собственици на земеделски земи от област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай