Областният управител подкрепи Второто издание на фестивала "Хоротропци и приятели"

Публикувана на 22 Ноември 2015

IMG 0299

 

С подкрепата на областния управител Илия Илиев в Деня на християнското семейство домакините от танцов клуб „Хоротропци" към тракийското дружество „Димитър Маджаров" и техните гости от различни краища на страната сътвориха истински празник за очите и сърцата.

Прочети още...
 

Преминаваме към свободен пазар на електроенергията

Публикувана на 19 Ноември 2015

IMG 9878

Либерализацията на електроенергийния пазар у нас вече е в ход и скоро българските граждани ще могат да си избират доставчик на ток, така както в момента си избират мобилен оператор или интернет-доставчик. Това заявиха на работна среща в Кърджали експерти на министерството на енергетиката, КЕВР, БЕХ, независимата енергийна борса, ЕСО и електроразпределителното дружество ЕВН, което оперира на територията на Южна България.

Прочети още...
 

Стартира информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар

Публикувана на 17 Ноември 2015

Министерството на енергетиката, съвместно с КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества стартират информационна кампания, посветена на предстоящата либерализация на електроенергийния пазар в страната. Целта е потребителите да получат отговори на своите въпроси относно преминаването към свободен пазар на електроенергията, което предстои да се случи поетапно от началото на следващата година. Като част от тази кампания на 19 ноември от 11.00 часа в зала 301 на областната администрация в Кърджали ще се проведе среща със заинтересованите страни. Срещата е отворена за представители на общините, малкия и среден бизнес, училищата, медиите и др.

 

С едноминутно мълчание почетохме жертвите на атентатите в Париж

Публикувана на 16 Ноември 2015

С eднoминyтнo мълчaниe тoчнo в 13:00 чaca днec служителите на Облacтнa aдминиcтpaция Кърджали пoчeтоха пaмeттa нa жepтвитe oт серията кървави атентати в Париж. Областният управител Илия Илиев изпрати съболезнователен адрес до посланика на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, в който изразява своята човешка и гражданска съпричастност към скръбта на френския народ и на стотиците семейства, загубили своите близки при безпрецедентните терористични атаки. „Чрез вас изказвам искрените си съболезнования на близките на загиналите и остро осъждам чудовищните актове на насилие в сърцето на цивилизована Европа. Това нечувано варварство е удар срещу ценностната система на всички европейци и на всички разумни хора по света. Страдаме и се молим заедно с вас и едновременно с това сме готови още по-убедено да защитаваме постиженията на съвременната демокрация – свободата на словото, свободата на придвижване, правото на глас, правото на избор, правото на културна идентичност", се казва още в съболезнователния адрес.

 

Илия Илиев награди най-добрия випускник на областния математическия турнир „Кърджали 2015”

Публикувана на 14 Ноември 2015

mat tur kj1 IMG 8311

Под патронажа на областния управител Илия Илиев днес се проведе 15-то издание на традиционния Областен математически турнир „Кърджали 2015". 911 ученици от 3-ти до 12 клас от областите Кърджали, Хасково, Смолян и София взеха участие в надпреварата. Организаторите раздадоха 48 медала - 15 златни, 12 сребърни и 21 бронзови, заедно с грамоти и предметни награди. Купата на областния управител за най-добър випускник бе спечелена от Георги Базлянков, 12-класник от ГПЧЕ „Христо Ботев", който постигна максимален брой точки.

Прочети още...
 

Областния управител се срещна с посланика на Палестина Ахмед ал Мадбух

Публикувана на 13 Ноември 2015

01 13.11 IMG 9861

Областният управител Илия Илиев посрещна Н.Пр. д.р Ахмед ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на Палестина и доайен на дипломатическия корпус у нас, който е на официално посещение в Кърджали по случай откриването на две фото-експозиции в Керимовата къща.

Прочети още...
 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е - ВиК Кърджали

Публикувана на 10 Ноември 2015

   "Водоснабдяване и канализация" ООД – град Кърджали уведомява, че от 8.00 часа до 16.00 часа на 12.11.2015 год. поради реконструкция на калник на магистрален водопровод – част от проект „Воден цикъл на град Кърджали", ще останат без вода живущите в блокове 1, 49, 50, 52 и 52 А, 53, 54, 55, 56, 57, бл. Табак, бл. 60, 61, 62 и новопостроените кооперации в тези райони в кв. Възрожденци.
   Без вода ще останат селата Резбарци, Айрово, Дъждино, Македонци, Пепелище, Глухар, Балабаново, Груево и Свобода.
   Молим жителите на засегнатите райони да се запасят с необходимите им количества вода и се извиняваме на всички абонати за причинените неудобства.

 

Кметът на Кърджали се закле, Общинският съвет остана без председател

Публикувана на 10 Ноември 2015

obsk IMG 9746

Кметът на Кърджали Хасан Азис положи клетва на първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет в Дома на културата, свикано от областния управител Илия Илиев. Общинските съветници и 94-та кметове на кметства също се заклеха да служат на интересите на гражданите и официално встъпиха в длъжност. Сесията бе ръководена от най-възрастния съветник – Мюмюн Емин от ДПС, а сред официалните гости бяха народните представители Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед и Шабанали Ахмед. Удостоверенията на кмета Хасан Азис, съветниците и кметовете на населени места връчи председателят на ОИК Даниела Петрова.

Прочети още...
 
Интегрирана информационна система на държавната администрация

Бюлетини

Национална програма за енергийна ефективност в многофамилните жилищни сгради

Прегледай

За собственици на земеделски земи от област Кърджали

 ПРЕГЛЕДАЙ

Информационна брошура за правата на пострадалите от престъпления от Закона за подпомагане и финансов

BG / EN / DE / FR 

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай